Szerző: /Simma/ | 2009/05/12

Star Trek filmkritika

A mostani hollywoodi trendnek megfelelően a Star Trek filmből is elkészült a „kezdetek kezdete” epizód, amelyben az eredeti sorozat hőseit láthatjuk „ifjú titán” színészekkel megszemélyesítve. A film megtekintése előtt már ott motoszkált a fejemben a kérdés: vajon rozoga nosztalgiavonatot, vagy teljes értékű előtörténetet láthatok majd?

43 éve, 1966-ban indult el minden idők egyik leghíresebb sci-fi tévésorozata, a Star Trek. Az Enterprise űrhajó akkori legénységének tagjait alakító színészek azóta már mind megöregedtek, páran meg is haltak, de a legenda tovább élt az újabb és újabb sorozatoknak köszönhetően. Mivel a következő generációk kalandjai lassan kifulladtak, a „reboot” törvényszerű volt, a nagy kérdés csak az maradt: az új gárda egyszerre tud-e hű maradni a sorozat szellemiségéhez, miközben ugyanúgy elkápráztatja a mozinézőket, mint annak idején az eredeti film a tévé előtt ülő amerikaiakat, vagy elbukik a hollywoodi giccs csúszós mázán? Boldogan mondhatom életképesnek bizonyult a film sőt kiemelkedik a mai sci-fi-k átlagtengeréből. Azért megváltást ne várjunk tőle nem hozza el de egy nagyon igényes popcorn mozival van dolgunk ami egy két jelenetet kivéve folyamatosan pörög(a röhej az hogy az akciójeleneteknél érzi azt az ember hogy “áll” a film).A Star Trek időrend tekintetében tehát első mozijából megtudhatjuk, hogy az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk, a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!

Igazából a Star Treknek egy nagy problémája és egy nagy előnye ez pedig egy és ugyanazon dolog  azaz hogy nem Star Trekkes… Eneterprise ide Eneterprise oda ez sokkal inkább egy pörgős, kissé agyatlan akciófilm a fiatalabb korosztályra igényeire igazítva. Nekem  bejött de ettől nem hiszem hogy rajongó lennék( már az vagyok). Amolyan Transformerses kicsit vicceskedő igen erőteljesen akció alapú könnyű koktél. És a lényege az egész filmnek a nagybetűs SZÓRAKOZTATÁS. Ezt pedig jelesre tudja ezért nálam a film:

9.0

szerző:Cytryna/Simma/


Responses

  1. terveztem h megnézem a filmet. mostmár olvastam róla egy egészséges kritikát is


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: