Szerző: Citrom | 2009/06/29

Star Wars : Új Remény (régi film)

Először nézzük a tényeket. A film 1977-ben jelent meg George Lucas rendezésével és az első dolog ami a szemünkbe ötlik az az, hogy kronológiailag ez a 4. rész. Ez elég meglepő dolog, de lehet, hogy jobb is így, bár nem tudom mire gondolhatott Lucas. A film az imdb-n minden idők legjobb filmjei közt a 12. helyen áll ami szép teljesítmény és 8.8 pontot kapott, ami marha jó. Annyit még tudni kell, hogy a fiatalabb korosztály már csak a film felújított változatát láthatta.(Lucas a saját bevallása szerint azért a 4-vel kezdte mert az akkori technikai lehetőségek nem voltak elegendőek az első résszel kapcsolatos elképzelései megvalósításához. S)

CSELEKMÉNY:
Egy kis lázadó űrhajó menekül egy birodalmi csillagromboló elöl a halál csillag tervrajzával, ami Leia hercegnő birtokában van. A tervet a hercegnő utolsó pillanatban R2-D2 és 3C-P0 ra két droidra bízza és egy hologram üzenetet is hagy oszt a robotokat ki lövi egy mentő kapszulában a tatooin bolygóra. Szerencsétlenségére Leiát elkapja Darth Vader, de a tervet nem sikerül megkaparintanía. Ez a cselekmény tulajdonképpen elindít egy láncreakciót. A birodalmiak miután nem találják a terveket megtudják, hogy Leia droidokra bízta a tervrajzot és elkezdik keresni őket a tatooinon. Mindeközben a két droidot jawáktól megveszi Luke és bácsikája, és véletlen folytán megtalálja a videót, amiben Obi-wan segítségét kéri a hercegnő. Luke megkeresi Obi-Wan-t aki megnézi az üzenetet és utána Lukenak egy lézerkardot ad. A birodalmiak közben kiírtják a jawákat és luke bácsikáját és nénikéjét, így Luke Obi-Wannal tart, hogy elmenjen az Aldeeranra a terveket átadni. Felbérelik Han-Solot és Chewbaccát, hogy vigyék el őket az Aldeeranra, de közben azt elpusztították a birodalmiak a halál csillaggal. Ekkor “hivatalosan is csatlakoznak” a felkelőkhöz és elpusztítják a halál csillagot

Az új remény egy alapmű. George Lucas maradandót alkotott, nem véletlenül nyert 6 Oscart. Aki még nem látta volna az azonnal nézze meg. A világ egyik, ha nem a legjobb filmje jó színészekkel zseniális zenével (John Williams :D) és a kórhoz képest nagyszerű effektekkel, egyetlen hibája az, hogy túl meseszerű lett.

10/9.8


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: