Szerző: /Simma/ | 2009/08/30

The taking of pelham 123 ( Hajsza a föld alatt) kritika

Egy repülőgéprablás manapság terroristák és rendőrök számára is szinte rutinügynek számít. Ám egy New York-i metró eltérítése a legtapasztaltabb zsarut is meglepi. Amikor néhány állig felfegyverzett bandita túszokat szed a metrón és hatalmas váltságdíjat követel, a rendőrök azt hiszik, amatőrökkel van dolguk, hiszen a gengszterek saját maguk sétáltak be a csapdába: az alagútba. A metrórablók vezetője (John Travolta) nagyon is tudja, mit akar. Tervének minden eleme pontosan illeszkedik, ravasz és kegyetlen. A közlekedési vállalat egyik alkalmazottját (Denzel Washington) szemeli ki magának, attól kezdve csak vele hajlandó tárgyalni. Ám a tárgyalásnak nincs sok értelme. Hamarosan megkezdődik a hajsza a föld alatt…

Takin of Pelham 123 poster

Nos sikerült vége megnéznem az, eléggé lesújtó kritikákkal rendelkező Hajsz a föld alattot, és azt kell mondanom, nem értek egyet az egyöntetű fikázással. Mivel az eredetit is láttam Walter Matthauval, így nem lehet felróni nekem,”persze a régit nem láttad, te kis pöcs az sokkal jobb volt ez meg fika”. Tény a régi sokkal jobb volt, de ez nem fika. Egyáltalán nem. Kisebb változások történtek a filmben és ezáltal pörög mint a bugócsiga. Semmi üresjárat, semmi, fölösleges dialógus, egyszóval nagyon pörgösre sikeredett a film. Az aktualizálás is jót tett a filmnek, mert hát ki más lehetne a főellenség mint egy agyafúrt ravasz, Wall Street-i tőszdeügynök, aki nagyon nagymenő volt egykor, de sokmilliós sikasztás miatt börötnbe került, és bosszút forral. A rohadék!(;D).

Ezt a rohadékot Travolta játsza, a jófiút aki nem is annyira jófiú, mert sikkasztgatott Denzel Washington személyesíti meg.

Nincs is gond a színészekkel, nincs nyálas”America I love you!”, nincs sok érzelgőség, viszont van egy elrabolt metrószerelvény, 4 rosszfiú, sok jófiú, és sok sok akció. No meg egypár halott túsz. Ha valiknek a 70 évek beli film a kedvence az ne nézze meg ezt a filmet mert illúziórombolás lesz. De aki egy pörgős akció akar látni az bátran nézze meg. Csak ajánlani tudom. A világot nem váltja meg de szórakoztató És adjunk hálát felirattal vetítikk a filmet nem pedig szinkronnal . Köszönjük!

7.8/10

Simma


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: