Szerző: Citrom | 2009/09/13

A pornófilm a franciák nemi életének szerves részévé vált

A pornófilm ma már nem csupán a férfiak szórakozása, hanem olyan jelenség, amely szerves részévé vált a franciák nemi életének

Olyannyira, hogy megtekintése már korántsem számít olyasfajta szégyenletes dolognak, amelyet csak egyedül illik cselekedni, hanem ellenkezőleg, páros élmény – derül ki egy friss felmérésből.

“Ma már nem kizárólag magányosan nézik az X jelzésű filmeket. A párok számára egyfajta eszközzé váltak a szerelmi kedv felkeltésére, a rutin megtörésére, méghozzá minden korosztályban és minden társadalmi rétegnél” – közölte Francois Kraus, aki a vezető francia pornófilmgyártó, a Marc Dorcel csoport megbízásából irányította a tekintélyes IFOP francia közvélemény-kutató intézet felmérését.

A maga nemében első ilyen jellegű felmérés interneten történt, hogy a megkérdezettek őszintébben fejthessék ki véleményüket. A kérdőív címzettjeinek 57 százaléka számolt be arról, hogy párjával már nézett meg közösen pornófilmetA nők 58 százaléka pedig egyenesen azt válaszolta, hogy inkább partnerével együtt néz X-es mozit, mint egyedül. Az első pornófilm megtekintése átlagosan 24 éves korban történik – tűnt ki a válaszokból. Ez látszólag ellenkezik a közhittel, de az eredményt az is magyarázza, hogy csak 18 éven felülieket kérdeztek meg.

A pornófilmnek a válaszolók 35 százaléka szerint van szerepe a nemi életbe való bevezetésben, de a nemi vágy felkeltésében ennél jelentősebb a hatása: összességében a férfiak és nők 44 százaléka tartja fontosnak ebben a tekintetben, ezen belül a nők 32 százaléka nyilatkozott így. Az IFOP azt is kimutatta, hogy a közhittel ellentétben a pornófilmek esetében is számít a cselekmény: a férfiak 59, a nők 55 százaléka jelentette ki, hogy fontos a jó forgatókönyv.

Ugyanakkor kétszer annyi férfi nyilatkozott úgy, hogy fontosnak tartja az explicit szexjelenetek számát, illetve a szexi viselet minőségét, mint amennyi nő. A felmérést június 30. és július 2. között készítette az IFOP egy 1016 személyből álló, a 18 éven felüli francia népességet képviselő reprezentatív mintán.

CITROMBLOG: LOL… Azért ez fura 😀

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: